Izvor: B92, 02.Sep.2010, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Avganistanu poginulo 10 osoba

Kabul -- U vazdušnom napadu na severu Avganistana je poginulo 10 osoba, za koje NATO tvrdi da su talibani.

Predsednik Hamid Karzai, ipak tvrdi da su u pitanju aktivisti za predstojeće parlamentarne izbore.

U vazdušnom napadu na automobil u inače mirnom delu severne provincije Tahar ubijeno je ili ranjeno 12 talibana, medju kojima i dvojica vodja, saopštio je NATO.

Kancelarija predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karzaija, koji je više puta upozorio da stradanje civila nanosi štetu borbi sa talibanima, saopštila je da je poginulo 10, a ranjeno dvoje aktivista u predizbornoj kampanji.

Na automobil u kome se nalazio jedan od kandidata na izborima pucano je iz helikoptera, rekao je jedan provincijski zvaničnik, koji je napad nazvao greškom.

"U ovoj oblasti ni nema talibana", rekao je taj zvaničnik.

Portparol NATO-a je rekao da je taj savez upoznat sa tvrdnjama da su u napadu stradali civili i da će biti sprovedena opsežna istraga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.