Turković generalnom sekretaru NATO: Politička kriza u BiH sve više prerasta u bezbednosnu

Izvor: Beta, 08.Feb.2022, 23:41

Turković generalnom sekretaru NATO: Politička kriza u BiH sve više prerasta u bezbednosnu

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković sastala se danas u Briselu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, kojem je, kako je saopšteno, prenela zabrinutost gradjana u BiH zbog toga što politička kriza u zemlji sve više prerasta u bezbednosnu."Politička kriza izazvana antidejtonskim delovanjem sve više prelazi u bezbednosnu i izaziva strah, posebno kod povratničkog stanovništva u bh. entitetu Republika Srpska, ali i u drugim delovima BiH", navela je Turkovićeva.Ministarstvo spoljnih poslova BiH navelo je da su sagovornici razmotrili napredak u odnosima BiH i NATO, kao i aktuelna politička pitanja."Izražena je snažna podrška teritorijalnom integritetu i stabilnosti BiH, kao i zabrinutost zbog retorike i aktivnosti koje podrivaju državne institucije", navodi se u saopštenju.Još je navedeno da su BiH i Zapadni Balkan ključni i za stabilnost Evrope, kao i da je NATO prisustvo kontinuirano.Turković je naglasila da BiH podržava NATO politiku otvorenih vrata, smatrajući je istorijskim uspehom, koji je doneo i sačuvao mir."BiH je pre 15 godina, potpisom tadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića ušla u Partnerstvo za mir sa NATO, što je bio ključni doprinos napretku. Svaki korak dalje će značiti više mira i sigurnosti u BiH i regiji", rekla je ona.Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH pri NATO Mitar Kujundžić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dužnosnici NATO-a i europarlamentarci izrazili podršku BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2022, 14:18

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Bisera Turković sastala se u odvojenim susretima u Briselu s generalnim sekretarom Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jensom Stoltenbergom, potpredsjednicima Evropskog parlamenta Othmarom Karasom i Davidom McAllistairom, te izvjestiocem za BiH u Evropskom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.