Izvor: B92, 30.Sep.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Pregovori su državni interes

Priština -- Kosovski premijer Hasim Tači izjavio je da pregovori sa Srbijom predstavljaju državni interes i odbacio svaku ideju da Priština odustane od njih.

"Naš cilj je međudržavna saradnja. Nismo ratovali protiv srpskog naroda, ratovali smo protiv srpske vlasti nad Kosovom", rekao je Tači.

"Zatvorili smo to poglavlje mraka i konflikta i sada otvaramo poglavlje međudržavne saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i integracije u NATO i Evropsku uniju", kazao je Tači obraćajući se poslanicima Skupštine Kosova.

Kosovski premijer je rekao da će između Kosova i Srbije doći do međudržavne saradnje koja će pomoći Kosovu da se integriše u NATO i Evropsku uniju i koja će Srbiji olakšati put priznanja Kosova.

Prema Tačijevim rečima, i to će se dogoditi pre ili kasnije.

Jedan deo kosovskih medija je pre Tačijevog obraćanja parlamentu najavio mogućnost njegove ostavke, koja bi u roku od 45 dana otvorila put održavanju vanrednih izbora kojima bi se rešila kriza nastala ostavkom predsednika Fatmira Sejdijua.

Tači nije komentarisao pisanje štampe, ali je potpredsednik vlade Hajredin Kuči demantovao ovu vest nazivajući je "izmišljotinom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.