Izvor: Beta, 30.Sep.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sa Srbijom državni interes Kosova

PRISTINA, 30. septembra 2010. (Beta) - Kosovski premijer Hasim Tači izjavio je u četvrtak da pregovori sa Srbijom koji su predvidjeni rezolucijom Generalne skupštine UN, predstavljaju državni interes i odbacio svaku ideju da Priština odustane od njih.

"Naš cilj je medjudržavna saradnja. Nismo ratovali protiv srpskog naroda, ratovali smo protiv srpske vlasti nad Kosovom i zatvorili smo to poglavlje mraka i konflikta i sada otvaramo poglavlje medjudržavne sdaradnje i integracije u NATO i Evropsku uniju", kazao je Tači obraćajuci se poslanicima Skupštine Kosova.

Kosovski premijer je rekao da ce izmedju Kosova i Srbije doći do medjudržavne saradnje koja ce pomoći Kosovu da se integriše u NATO i Evropsku uniju i koja će Srbiji olakšati put priznanja Kosova.

Prema Tačijevim rečima, i to će se dogoditi pre ili kasnije.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Pregovori sa Srbijom državni interes

Izvor: EMportal, 30.Sep.2010

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas da pregovori sa Srbijom koji su predviđeni rezolucijom Generalne skupštine UN, predstavljaju državni interes i odbacio svaku ideju da Priština odsutane od njih.

Nastavak na EMportal...

Tači: Pregovori sa Srbijom državni interes

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2010

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas da pregovori sa Srbijom koji su predviđeni rezolucijom Generalne skupštine UN, predstavljaju državni interes i odbacio svaku ideju da Priština odsutane od njih. Kosovski premijer je rekao u Skupštini da će između Kosova i Srbije doći do međudržavne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

TAČI SE ZALOŽIO ZA RAZGOVORE SA SRBIJOM

Izvor: Kurir, 30.Sep.2010

PRIŠTINA - Kosovski premijer Hasim Tači odbacio je danas svaku ideju da Priština odsutane od razgovara sa Srbijom...PRIŠTINA  - Kosovski premijer Hasim Tači odbacio je danas  svaku ideju da Priština odsutane od razgovara sa Srbijom..."Naš cilj je međudržavna saradnja. Nismo ratovali protiv...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.