Stoltenberg: Rusija narušava teritorijalni integritet Moldavije

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2020, 18:31

Stoltenberg: Rusija narušava teritorijalni integritet Moldavije

NATO očekuje kontakte sa novoizabranom predsednicom Moldavije Majom Sandu i smatra da Rusija "narušava" teritorijalni integritet ove zemlje razmeštanjem mirovnjaka u Pridnjestrovlju, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.
„Želim da čestitam novoj predsednici pobedu na izborima i radujem se prilici da se sastanem sa njom. Izuzetno cenimo saradnju sa Moldavijom kao partnerom Severnoatlantske alijanse“, rekao je Stoltenberg. Stoltenberg je rekao da „Rusija krši želje različitih vlada u blizini Alijanse, raspoređujući trupe, između ostalog, i u određenim delovima Gruzije, na istoku Ukrajine, u Moldaviji (u Pridnjestrovlju). To je narušavanje teritorijalnog integriteta Moldavije i još jedan primer kako Rusija često krši međunarodno pravo“.  
Pogledaj vesti o: NATO,   Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NATO NAPAO MOSKVU: Optužuju Rusiju za istu stvar, koju i Alijansa aktivno sprovodi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020

Oglasio se šef NATO-a Jens Stoltenberg..Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je Rusiju da jača svoju vojnu moć na Krimu i u Crnom moru. Kako je rekao, Alijansa na to uzvraća svojim većim prisustvom u tim oblastima...- Razmotrili smo bezbednosnu situaciju u Crnom moru koje ima strateški...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.