Stoltenberg: Povećana aktivnost ruskih podmornica

Izvor: B92, 23.Dec.2017, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Povećana aktivnost ruskih podmornica

Brisel -- Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je na povećanu aktivnost ruskih podmornica u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu.

"Rusija je snažno investirala u svoje mornaričke kapacitete, naročito u podmornice", rekao je Stoltenberg u intervjuu za Frankfurter algemajne zontagscajtnug, Fajnenšel tajms i Vašington post.

"Aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruskih podmornica su sada na najvišem nivou od Hladnog rata", rekao je on ukazavši da Moskva od 2014. godine ima 13 novih podmornica.

Ruske podmornice operišu u celom Atlantiku, kao i "bliže našim obalama", rekao je Stoltenberg, prenosi Politiko.

To, prema njegovim rečima, predstavlja pretnju transatlantskoj vojnoj alijansi jer može da ugrozi veze između evropskih i severnoameričkih saveznika.

"Mi smo transatlantska alijansa i iz tog razloga moramo da budemo u stanju da transportujemo snage i opremu kroz Atlantik. Zbog toga nam trebaju sigurni i otvoreni morski putevi", rekao je Stoltenberg.

U tom kontekstu, on je naveo da NATO takođe planira da uspostavi novo komandno mesto za Atlantik i namerava da donese konkretniju odluku o novoj strukturi sledeće godine.

"NATO je posle kraja Hladnog rata smanjio svoje mornaričke kapacitete, naročito za borbu protiv podmornica", kazao je Stoltenberg.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO u strahu: Ruske podmornice "operišu" u celom Atlantiku

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2017

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je na povećanu aktivnost ruskih podmornica u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu...- Rusija je snažno investirala u svoje mornaričke kapacitete, naročito u podmornice - rekao je Stoltenberg u intervjuu za Frankfurter algemajne zontagscajtnug, Fajnenšel...

Nastavak na Vesti-online.com...

NATO U PROBLEMU Stoltenberg: Povećana aktivnost ruskih podmornica

Izvor: Blic, 24.Dec.2017, 00:55

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je na povećanu aktivnost ruskih podmornica u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu..."Rusija je snažno investirala u svoje mornaričke kapacitete, naročito u podmornice", rekao je Stoltenberg u intervjuu za Frankfurter algemajne zontagscajtnug, Fajnenšel...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.