Stoltenberg: Poštujemo to što Srbija ne želi u NATO

Izvor: RTS, 04.Dec.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Poštujemo to što Srbija ne želi u NATO

Srbija je nezavisna, suverena zemlja i poštujemo njen stav da ne želi članstvo u NATO-u i to nam nije prepreka za jačanje saradnje, poručio je u Briselu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.
"Ne razgovaramo o članstvu Srbije u NATO-u. Srbija je jasno stavila do znanja da to ne želi i NATO to poštuje", rekao je prvi čovek NATO-a novinarima u sedištu Severnoatlantskog saveza. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kako je rekao, Srbija je odlučila da bude neutralna i teži ka članstvu u EU i NATO to poštuje i podržava njen napredak na tom putu.
"Srbija je nezavisna,suverena država. Srbija ne želi u NATO. Ali za nas je potpuno normalno da imamo dobru saradnju i sa nekom zemljom iako ne želi u NATO", rekao je on, podsetivši na saradnju sa Finskom, Švedskom ili Austrijom.
Naveo je da se više puta sastao sa Aleksandrom Vučićem, i u vreme kada je bio premijer i sada kada je na funkciji predsednika države.
"Nastavićemo da jačamo saradnju", rekao je Stoltenberg.
Na pitanje srpskih novinara u vezi sa ruskim humanitarnim centrom, on je ponovio da je Srbija suverena zemlja.
"Srbija ima vojne vežbe sa Rusijom ali i sa nama. Poštujemo njene suverene odluke", zaključio je šef NATO.
On se obratio novinarima uoči dvodnevnog sastanka šefova diplomatija država članica na kojem će u fokusu pažnje, kako je najavio, biti jačanje saradnje NATO-a i EU, situacija oko Severne Koreje, borba protiv terorizma.
Pogledaj vesti o: NATO,   Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Srbija je jasno stavila do znanja da ne želi u NATO i mi to poštujemo

Izvor: Blic, 04.Dec.2017

Srbija je nezavisna, suverena zemlja i poštujemo njen stav da ne želi članstvo u NATO i to nam nije prepreka za jačanje saradnje, poručio je danas u Briselu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg...- Ne razgovaramo o članstvu Srbije u NATO. Srbija je jasno stavila do znanja da to ne želi...

Nastavak na Blic...

Prvi čovek NATO-a: Srbija je suverena, poštujemo to sto ne želi u Severnoatlantski savez

Izvor: BKTV News, 04.Dec.2017

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg izjavio je danas da je Srbija nezavisna, suverena zemlja i da NATO poštuje njen stav da ne želi članstvo u Alijansi, kao i da to nije prepreka za jačanje saradnje..."Ne razgovaramo o članstvu Srbije u NATO. Srbija je jasno stavila do znanja da to ne...

Nastavak na BKTV News...

Stoltenberg: Srbija je suverena, poštujemo to što ne želi u NATO

Izvor: Večernje novosti, 04.Dec.2017

Srbija je nezavisna, suverena zemlja, poštujemo njen stav da ne želi članstvo u NATO i to nam nije prepreka za jačanje saradnje, poručio je danas u Briselu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg Srbija je nezavisna, suverena zemlja, poštujemo njen stav da ne želi članstvo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.