Stoltenberg: Evropska odbrana ne smije štetiti transaltantskim vezama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Evropska odbrana ne smije štetiti transaltantskim vezama

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je članice Alijanse iz Evrope da ne ugroze transatlantsku odbrambenu snagu, nakon razmjene argumenata između američkog predsjednika Donalda Trumpa i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Bez konkretnog pominjanja poziva predsjednika Macrona za formiranje evropske vojske, Stoltenberg je rekao da pozdravlja jače napre EU na odbrani koje će i NATO učiniti jačim. Ali je i upozorio evropske članice protiv dupliciranja sa NATO...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

NATO ne planira nove nuklearne rakete u Evropi

Izvor: Blic, 13.Nov.2018, 00:37

NATO ne planira da rasporedi nove nuklearne rakete u Evropi i Alijansa poziva Rusiju da održi konstruktivan dijalog sa SAD u vezi sa Sporazumom o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF), rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.