Srbija i Republika Srpska da ne ulaze u NATO

Izvor: NaDlanu.com, 24.Mar.2012, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Republika Srpska da ne ulaze u NATO

BEOGRAD, 24. marta 2012. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Vojislav Koštunica pozvao je u subotu gradjane da zajedno grade Srbiju kao politički i vojno neutralnu zemlju, koja čuva svoj Ustav i državu i poručio da je u najboljem interesu da Srbija i Republika Srpska ne udju u NATO.

BEOGRAD, 24. marta 2012. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Vojislav Koštunica pozvao je u subotu gradjane da zajedno grade Srbiju kao politički i vojno neutralnu zemlju, koja čuva svoj Ustav i državu i poručio da je u najboljem interesu da Srbija i Republika Srpska ne udju u NATO."Pravi je trenutak da Srbija, pored vojne, proglasi i političku neutralnost", rekao je Koštunica na predizbornoj konvenciji D S S-a pod nazivom "Za Srbiju, znaš zašto" u beogradskoj Hali sportova i pozvao rukovodstvo Republike Srpske da pitanje NATO stave na referendum kako bi se gradjani izjasnili da li su za NATO ili za vojnu neutralnost kao Srbija.Koštunica, koji je najavljen uz "Marš na Drinu", naveo je da politički neutralna Srbija na najbolji način može da brani svoje interese i da Srbiji nije potreban staratelj iz Brisela da je podučava na koji način će razvijati odnose na Balkanu.On je u Hali sportova, koja nije bila ispunjena do poslednjeg mesta, rekao da nasilje nad Srbijom, koje je počelo "bezumnom agresijom NATO" na današnji dan 1999. godine, nije završeno, već se i danas nastavlja i poručio da je Evropska unija prevršila svaku meru u ucenama i pritiscima na Srbiju."Naš odgovor na nasilje je da je Kosovo sastavni i neotudjivi deo Srbije i da ne može biti drugačije ako se držimo ljudskih i božijih zakona", rekao je Koštunica.Na skupu su govorili i potpredsednici D S S Sanda Rašković Ivić i Nenad Popović, pevač Bora Djordjević i dramaturg Siniša Kovačević.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.