Snage NATO-a na Kosovu istakle lokalnim Srbima ultimatum

Izvor: Vostok.rs, 14.Okt.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snage NATO-a na Kosovu istakle lokalnim Srbima ultimatum

14.10.2011. - KFOR preti silom

Međunarodne snage bezbednosti na Kosovu postavile su kosovskim Srbima ultimatum sa zahtevom da uklone barikade, kojima su blokirani prilazni putevi prelazima Jarinje i Brnjak. Ovo je izjavio novinarima u Prištini komandant kontigenta KFOR-a general-major Erhard Drevs.

Dajemo lokalnom stanovništvu mogućnost da preko vikenda ukloni barikade i osigura slobodu kretanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na severu Kosova, podvukao je Drevs. Pri tome on nije saopštio kakve korake namerava da preduzme KFOR ukoliko ovi zahtevi ne budu bili ispunjeni. Posmatrači pretpostavljaju da u slučaju odbijanja vojnici mogu da primene metode sile i pokušaju da samostalno uklone barikade. U tom slučaju krajnje je veliki rizik zaoštravanja situacije i novih sukoba Srba i KFOR-a.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: NATO,   Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.