STOTINE NATO VOJNIKA STIGLO NA KOSMET: Stacioniran turski bataljon - rezervne snage stavljene u pripravnost (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2023, 19:55

STOTINE NATO VOJNIKA STIGLO NA KOSMET: Stacioniran turski bataljon - rezervne snage stavljene u pripravnost (FOTO)

Na Kosovo i Metohiju su počela da stižu pojačanja KFOR-a, a najveći deo čini oko 500 pripadnika turske 65. mehanizovane pešadijske brigade, saopštio je NATO.

Turski bataljon će u početku biti stacioniran u kampu "Sultan Murat" kod Prizrena, a na Kosmetu će biti raspoređen koliko god bude potrebno, navodi se u saopštenju.

#NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reinforcements have started to arrive in Kosovo following last week’s violence which injured 30 @NATO_KFOR peacekeeping troops. Around 500 🇹🇷service members from Türkiye’s 65th mechanized infantry brigade will make up the bulk of the reinforcements.https://t.co/vAho8N0hbb pic.twitter.com/Z7NQ5FqV23

— Oana Lungescu (@NATOpress) June 5, 2023

Dodatni bataljon rezervnih snaga NATO-a takođe je stavljen u stanje pripravnosti koji će biti raspoređen ako bude potrebno.

Posle razgovora sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Istanbulu u nedelju, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg zahvalio je Turskoj na slanju pojačanja na Kosovo i Metohiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.