STARI SRBOMRZAC SE NE SMIRUJE: Zatražio hitan prijem lažne države u NATO, jer se plaši JEDNE stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 22:42

STARI SRBOMRZAC SE NE SMIRUJE: Zatražio hitan prijem lažne države u NATO, jer se plaši JEDNE stvari

Šej se najviše plaši pobede Rusije i napominje da bi uspeh Moskve napravio presedan i opasnost po Zapad.

Bivši portparol NATO-a tokom agresije na SR Jugoslaviju, Džejmi Šej, izjavio je da bi tzv. Kosovo trebalo da postane članica Alijanse u prvih devet meseci 2024.

On smatra da se to mora dogoditi kako bilo koji budući lider >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SAD ne bi bio u mogućnosti da promeni kurs.

- Srbija će i dalje biti težak sused, ali kapacitet za stvaranje ozbiljnih problema ostaće ograničen - kaže Šej.

Kako prenosi "Albanijan post", Šej kaže da s obzirom na aktuelne geopolitičke neizvesnosti, glavna stvar u sprečavanju produbljivanja krize jeste da se tzv. Kosovo priključi evroatlanskim strukturama u prvom delu sledeće godine.

Šej se zapravo najviše plaši pobede Rusije i zato napominje da bi uspeh Moskve napravio presedan i opasnost po Zapad.

- Svako drugo rešenje osim potpune nezavisnosti Kosova ponovo bi zapalilo sukob i bilo bi mnogo gore od trenutke situacije. Dakle, možemo samo napred, ne i nazad - poručuje Šej.

Dodaje da je bolje za Prištinu da integriše srpsku zajednicu, nego da dozvoli da ona bude "instrumentalizovana i manipulisana".

- Borbu protiv etničkih separatista treba voditi na lokalnom nivou, isto toliko u Mitrovici koliko i u Mariupolju - kaže Šej.

Postavlja se pitanje da li će Amerika, ako se Donald Tramp vrati na mesto predsednika, nastaviti sa politikom kojoj je pitanje tzv. Kosova među prioritetima, s obzirom na glavne međunarodne izazove.

- Tramp možda nije bio lično umešan u pitanje Kosova, ali nije sprečio svoje više pomoćnike da rade za Prištinu i nije zaustavio učešće SAD u Kforu. Mislim da bi trebalo da budemo otvoreni u pogledu potencijalnog drugog Trampovog mandata, da sačekamo i vidimo šta će se zapravo desiti - poručuje Šej.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.