SAVEZNICI NATO POSTIGLI DOGOVOR Kako li će Moskva odgovoriti na ovaj potez Alijanse prvi put od kraja Hladnog rata?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 21:17

"SAVEZNICI NATO POSTIGLI DOGOVOR" Kako li će Moskva odgovoriti na ovaj potez Alijanse prvi put od kraja Hladnog rata?

Saveznici NATO-a postigli su dogovor o regionalnim planovima koji opisuju kako alijansa može da odgovori na ruski napad...

Prvi put od završetka Hladnog rata, NATO je dogovorio plan za odgovor na mogući ruski napad, javio je Rojters pozivajući se na diplomatske izvore.

- - navodi Rojters.

To je nazvano važnim pomakom, napominjući da je organizacija odlučila da pripremi takav dokument >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvi put od Hladnog rata.

U maju je Rojters izvestio da na samitu u Viljnusu 11-12. jula NATO namerava da odobri nove planove za vojno jačanje u blizini ruskih granica.

Osim toga, članice bloka će razgovarati o jačanju nivoa koordinacije između vojnih resora i kolektivne komande, kao i o povećanju borbene gotovosti jedinica u slučaju sukoba sa Moskvom.

Kremlj je više puta naglašavao da Moskva nikome ne preti, ali da neće zanemariti akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.