SAD: Rusija da obustavi razvoj novih raketa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rusija da obustavi razvoj novih raketa

Američka izaslanica u NATO kaže da Rusija mora da obustavi razvoj novih raketa koje bi mogle da nose nuklearne bojeve glave i upozorava da bi SAD mogle da "uklone" taj sistem ukoliko postane operativan. 

"Sada je vreme da Rusija sedne za sto i stavi tačku na kršenja", rekla je danas američka ambasadorka Kej Bejli Hačinson, prenosi AP.

Hačinson je istakla da ukoliko taj sistem "postane sposoban za funkcionisanje", onda će SAD razmotriti sposobnost "uklanjanja" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rakete koja bi mogla da pogodi Ameriku i neku od partnerskih zemalja u Evropi.

NATO strahuje da sistem 9M729 krši Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz 1987, navodi američka agencija.

Taj pakt, iz vremena hladnog rata, zabranjuje čitavu klasu oružja - sve krstareće rakete bazirane na kopnu s dometom od 500 do 5.500 kilometara, dodaje AP.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD upozorile Rusiju: Ako ne obustavite razvoj raketa...

Izvor: B92, 02.Okt.2018

Brisel -- Američka izaslanica u NATO kaže da Rusija mora da obustavi razvoj novih raketa koje bi mogle da nose nuklearne bojeve glave...Upozorava da bi SAD mogle da uklone taj sistem ukoliko postane operativan..."Sada je vreme da Rusija sedne za sto i stavi tačku na kršenja", rekla je danas američka...

Nastavak na B92...

SAD traži od Rusije da prekine sa razvojem raketnog sustava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2018

Američka ambasadorica u NATO izjavila je da se Rusija mora spriječiti u daljnjem razvijanju raketa koje mogu nositi nuklearne bojeve glave, te je upozorila da bi SAD mogle “ukloniti” takav sistem postane li operativan. NATO strahuje da je sistem 9M729 u suprotnosti sa Sporazumom o nuklearnim snagama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

MOSKVA UPOZORAVA "Opasna retorika ambasadorke Bejli Hačinson"

Izvor: Blic, 02.Okt.2018

Izjavu američke ambasadorke u NATO Kej Bejli Hačinson koja je kazala da Moskva mora da obustavi razvoj raketa sa nuklearnim bojevim glavama i njeno upozorenje da bi SAD mogle da uklone taj sistem, Rusija smatra opasnom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.