Predstavnica SAD u NATO-u: Rusija da obustavi razvoj novih raketa

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnica SAD u NATO-u: Rusija da obustavi razvoj novih raketa

Američka predstavnica u NATO-u Kej Bejli Hačinson izjavila je da Rusija mora da obustavi razvoj novih raketa koje bi mogle da nose nuklearne bojeve glave i upozorava da bi SAD mogle da "uklone" taj sistem ukoliko postane operativan.

- Sada je vreme da Rusija sedne za sto i stavi tačku na kršenja - rekla je Hačinsonova, prenosi AP.

Ona je istakla da ukoliko taj sistem "postane funkcionalan", onda će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << SAD razmotriti mogućnost "uklanjanja" rakete koja bi mogla da pogodi Ameriku i neku od partnerskih zemalja u Evropi.

NATO strahuje da sistem 9M729 krši Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa iz 1987. godine, navela je američka agencija.

Taj dogovor iz vremena Hladnog rata zabranjuje celu jednu klasu oružja - sve krstareće rakete bazirane na kopnu s dometom od 500 do 5.500 kilometara, dodaje AP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Amerikanci zaprijetili Rusima: Uklonite nove rakete ili ćemo mi

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2018

BRISEL - Američka predstavnica u NATO Kej Bejli Hačinson izjavila je da Rusija mora da obustavi razvoj novih raketa koje bi mogle da nose nuklearne bojeve glave i upozorava da bi SAD mogle da "uklone" taj sistem prije nego što postane operativan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.