Rumuni traže od Rusa da budu odgovorni

Izvor: TvojPortal.com, 02.Dec.2011, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuni traže od Rusa da budu odgovorni

/vesti online/ Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije je danas, povodom izjave predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva o antiraketnom štitu koji NATO namerava da postavi u Evropi, izrazilo nadu da će Rusija postupiti odgovorno.
Rumunija "izražava nadu da će ruska strana i dalje pokazati odgovornost i pozitivno odgovoriti na nameru NATO da razvije strateško partnerstvo sa Ruskom Federacijom", prenosi agencija Mediafax. >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<
 
Raketa Iskander

U saopštenju se navodi da je Rumunija, kao članica NATO, solidarna sa svojim saveznicima i da je stav NATO o izjavi Medvedeva nedavno izneo generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen.
Ministarstvo spoljnih poslova navodi da su odluke samita NATO u Lisabonu o saradnji NATO-Rusija u antiraketnoj obrani, najbolja politička osnovu razvoja saradnje u toj oblasti. Predsednik Medvedev je u sredu izjavio da bi mogao da odluči da se, u slučaju potrebe, preduzmu mere uništenja sistema antiraketnog štita
NATO za presretanje i kontrolu.
Opširnije

svetrusijanatorumunijaantiraketni stitiskander

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.