Bez državljanstva Rusije za kosovske Srbe

Izvor: Beta, 01.Dec.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez državljanstva Rusije za kosovske Srbe

MOSKVA, 1. decembra 2011. (Beta) - Rusija ne može da ispuni zahtev kosovskih Srba za rusko državljanstvo jer to nije predvidjeno njenim propisima, izjavio je u četvrtak zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič, prenoseći stav predsednika Dmitrija Medvedeva.

Lukaševič je na konferenciji za novinare rekao da je zahtev kosovskih Srba prenet predsedniku Medvedevu.

"Uzimajući u obzir da zahtev ne mož..
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija pozvala Beograd i Prištinu da odustanu od nasilja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Dec.2011

Rusija poziva sve strane u konfliktu na Kosovu da odbace nasilje i poštuju principe neutralnosti, izjavio je danas službeni predstavnik ruskog Ministarstva vanjskih poslova Aleksandar Lukaševič. "Uvjereni smo da se sva sporna pitanja trebaju riješiti  u dijalogu i u skladu sa odgovarajućom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Moskva ne može da da državljanstvo kosovskim Srbima

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2011

MOSKVA - Rusija neće dati državljanstvo kosovskim Srbima, ali će im pružiti svaku drugu vrstu podrške, izjavio je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Po nalogu predsednika Medvedeva priprema se teret humanitarne pomoći za kosovske Srbe

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2011

01.12.2011. - Pomoć za Srbe..Rusija neće dati državljanstvo kosovskim Srbima, ali će im pružati podršku na drugi način. Ovo je saopštio zvanični predstavnik MIP RF Aleksandar Lukaševič. On je takođe istakao da je prvi avion MVS Rusije koji nosi namirnice i najneophodnije stvari već upućen...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.