Rat u Libiji bi mogao da potraje

Izvor: TvojPortal.com, 21.Apr.2011, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Rat u Libiji bi mogao da potraje''

21. 04. 2011.  | Vestionline
Odluka Britanije, Francuske i Italije da pošalju oficire za vezu u pomoć libijskoj opoziciji, predstavlja znak da neće biti brzog, niti lakog kraja rata u Libiji, piše Njujork tajms, prenoseći ocene analitičara.

Borbe će, prema oceni stručnjaka, potrajati

Tih oficira će verovatno biti manje od 40 i pažljivo se izbegava formulacija da se oni tamo šalju da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << dali vojnu obuku, napominje list i ocenjuje da to predstavlja poslednju u nizu nevolja kampanje NATO-a, koja je počela ozbiljno, sa napadima predvođenjim SAD, ali je izgleda popustila sa transferom komande na NATO.
Neke zemlje su mislile da će operacija u Libiji biti brzo završena. Ali nijedan vojni komandant nije tako mislio, prenosi list izjavu neimenovanog ambasadora NATO-a.
Robert Niblet, direktor Čatam hausa, londonskog instituta za međunarodne poslove, ocenjuje da podele u NATO nanose štetu strategiji.
opširnije možete pročitati na ovom linku

natoRatLibija
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.