Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2015, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rahoj: Deset mrtvih 21 povređen u bazi NATO u Španiji

Grčki borbeni avion F-16 srušio se i udario u avione na tlu tokom NATO obuke u vazduhoplovnoj bazi Los Ljanos na jugoistoku Španije, a u nesreći je poginulo osam francuskih i dva grčka vojnika a 21 je povređen, rekao je španski premijer Mariano Rahoj.

Rahoj je rekao sinoć za špansku televiziju Telesinko da je među 21 povređenim jedanaest Italijana i deset Francuza.

Petoro povređenih sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << teškim opekotinama prevezeno je u bolnicu u Madridu a ostali su u na lečenju u bolnici u gradu Albasete blizu baze, navelo je špansko ministarstvo odbrane.

Francusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je šest Francuza teško povređeno, a francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan najavio je da će posetiti mesto nesreće.

Francusko predsedništvo je saopštilo da je dobilo informacije da je poginulo osam francuskih pilota, a da je šest mehaničara teško povređeno.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginulo osam Francuza i dva Grka

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2015

MADRID - U nesreći koja se dogodila kada je grčki borbeni avion "F-16" tokom trenažnog leta NATO-a pao na avione u vazduhoplovnoj bazi "Los ljanos", na jugoistoku Španije, poginulo je osam Francuza i dvojica Grka...Grčki borbeni avion "F-16" je tokom polijetanja izgubio potisak i srušio se na hangar...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Identificirane žrtve nesreće u NATO-voj bazi: Poginulo osam Francuza i dva Grka

Izvor: SandzakPress.net, 27.Jan.2015

Francuska – Dva grčka pilota i osam francuskih polaznika NATO-ve obuke za usavršavanje pilota su poginuli u sinoćnjoj nesreći kada je grčki avion F-16 pao neposredno nakon polijetanja sa vojnog aerodroma u NATO-voj bazi u Albaceteu na jugu Španije. Špansko Ministarstvo odbrane je potvrdilo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.