GRČKI F16 PAO U ŠPANIJI: 10 mrtvih posle rušenja lovca!

Izvor: Kurir, 26.Jan.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRČKI F16 PAO U ŠPANIJI: 10 mrtvih posle rušenja lovca!

Deset osoba je poginulo, a 13 povređeno, kada se grčki lovac F-16 srušio na prizemljene vojne letelice u vojnoj bazi NATO-a, tokom manevara na jugu Španije, saopštilo je ministarstvo odbrane u Madridu.

Avion se srušio po poletanju, u centru za obuku bazi Los Ljanos, kod Albacetea, 262 km jugoistočno od Madrida, preneo je AP.

"Avion, koji je učestovao u NATO programu taktičkog vođstva, izvodio je vežbu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kada je tokom uzletanja izgubio snagu i srušio se na više aviona koji su tamo bili prizemljeni", navodi se u saopštenju španskog ministarstva.

U saopštenju ministarstva se navodi da su vatrogasne ekipe stigle na lice mesta da bi ugasile vatru.

Lokalni španski mediji su objavili su snimak na kojem vidi plamen i stub crnog dima na mestu gde se lovac srušio.

BREAKING: Greek F-16 crashes on take-off at Spanish air base #Albacete http://t.co/tl8g2qp5I0 pic.twitter.com/N9ZJ5GA4My

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

TRAGEDIJA: Srušio se vojni avion, poginulo dvoje, povređeno 10 ljudi! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jan.2015

Grčki lovac F16 srušio se odmah pri poletanju u vojnoj bazi u španskom Albaseteu u centralnom delu zemlje. U padu aviona prema tvrdnji zvaničnika poginulo su dve, a povređeno je najmanje 10 osoba. Nesreća se dogodila oko 15.30 po lokalnom vremenu. Zvaničnici vojne baze tvrde da se prema prvim...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.