Radikali hteli da upadnu u Predsedništvo, DSS na mostovima

Izvor: TvojPortal.com, 13.Jun.2011, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali hteli da upadnu u Predsedništvo, DSS na mostovima

(Vestionline)Nekoliko stotina članova i simpatizera Srpske radikalne stranke protestovalo je danas ispred zgrade predsednika Srbije zbog organizovanja konferencije NATO u Beogradu, a policija je sprečila demonstrante da uđu u zgradu i predaju zahtev za smenu Borisa Tadića.

 

Radikali su pokušali da probiju kordon Žandarmerije, ali su ih policajci, sa opremom za razbijanje demonstracija, sprečili, posle čega su se pristalice SRS razišle. Ispred Predsedništva je došlo do manjeg koškanja i guranja demonstranata i pripadnika Žandarmerije.
Protestno pismo koje je trebalo da bude prosleđeno predsedniku Tadiću pročitao je funkcioner SRS-a Zoran Krasić dok je gorela NATO zastava i pevalo se "Spremte se, spremte četnici". U pismu se, između ostalog, navodi da je Tadić "Srbiju doveo do okupacije i bacio je na kolena Briselu i Vašingtonu".
"Sa lakoćom si zgazio sve državne i nacionalne interese. Odrekao se Kosova i Metohije. Ugrozio opstanak Republike Srpske", poručili su radikali u pismu Tadiću.
 
Žrtve bombardovanja traže pravdu
Porodice žrtava bombardovanja Radio-televizije Srbije (RTS) zatražile su danas od NATO-a da omogući nezavisnu istragu o oklonostima koje su dovele do bombardovanja zgrade RTS-a 23. aprila 1999. godine i punu odgovornost za naredbodavce.
"Ta istraga podrazumeva da NATO pruži sve dokaze i dokumente vezane za taj slučaj, uključujući dokaze i indicije o tome kako su i kada Miloševićeve vojne i državne strukture mogle doći do podatka o izboru ciljeva i vremenu napada na RTS", piše u poruci organizatorima Strateške vojne konferencije NATO-a i partnerskih zemalja.
Todorović je poručio da Tadić više ne zaslužuje da bude predsednik Srbije i pozvao Demokratsku stranku Srbije da podrži radikale kako bi se u Skupštini Srbije razmatrala inicijativa za smenjivanje Vlade i predsednika Republike.
 
Demokratska stranka Srbije zauzela mostove
Demokratska stranka Srbije održala je danas konferenciju za novinare na Brankovom mostu odakle je poručeno da je vojna neutralnost najracionalniji izbor za Srbiju i pozvala predsednika Borisa Tadića i ministra odbrane Dragana Šutanovca da saopšte građanima da li su doneli odluku da Srbija uđe u NATO. Ostatak možete pročitati na linku

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.