Radić: Crna Gora ne treba da izadje iz NATO, ali može da povuče priznanje Kosova

Izvor: Beta, 01.Sep.2020, 13:26

Radić: Crna Gora ne treba da izadje iz NATO, ali može da povuče priznanje Kosova

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da, u ovom momentu, ne postoji procedura po kojoj bi Crna Gora mogla da napusti NATO i da bi to bilo politički vrlo nesvrsishodno, ali da je eventualno povlačenje priznanja Kosova "sasvim druga tema".U izjavi agenciji Beta, Radić je rekao da je u politici praktično sve moguće, i da može da se zamisli i scenario po kojem bi partije koje su dobile priliku da formiraju novu Vladu Crne Gore, poželele da ta zemlja napusti NATO, ali za to ne postoji procedura u prvih 20 godina članstva pa bi takav eventualni potez mogao da izazove i sukob s čitavom zapadnom civilizacijom."Ako bude formirana nova vlast u Crnoj Gori, mislim da bi za njih bilo pragmatično da ne radikalizuju situaciju i ne ponove grešku koju je upravo napravio Milo Djukanović po pitanju NATO: Onda kada je svako protivljenje NATO izjednačavao s pripadnošću srpskom narodu i kada je insistirao na tome da 'ko je protiv NATO, taj je Srbin - a ko je Srbin taj je protiv Crne Gore i nezavisnosti'. Izborni rezultati su pokazali da to baš nije istina", rekao je Radić.On je ukazao da je celokupna crnogorska istorija bila protkana podelama, ali da je ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radić: Crna Gora ne treba da izađe iz NATO, ali može da povuče priznanje Kosova

Izvor: Danas, 01.Sep.2020

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je danas da, u ovom momentu, ne postoji procedura po kojoj bi Crna Gora mogla da napusti NATO i da bi to bilo politički vrlo nesvrsishodno, ali da je eventualno povlačenje priznanja Kosova "sasvim druga tema".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.