RUSIJA I BELORUSIJA NAPADAJU DVE NATO ČLANICE Francuzi razradili scenario budućih vojnih sukoba, evo kako će sve početi

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2023, 20:53

"RUSIJA I BELORUSIJA NAPADAJU DVE NATO ČLANICE" Francuzi razradili scenario budućih vojnih sukoba, evo kako će sve početi

Veruju i da će vojska NATO-a naneti štetu na terenu ruskim snagama, a 22. marta će preći u kontraofanzivu.

U francuskom izdanju L'Ekpress opisano je sedam scenarija budućih vojnih sukoba koji uključuju Francusku. Prvi na listi je ofanziva Rusije na Estoniju i Litvaniju, prenosi ruska Pravda.

Tako će, po njihovom mišljenju, ruski predsednik Vladimir Putin 15. marta 2026. osuditi represije protiv ruske govorne manjine u Estoniji. Uveče, istog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana, ruski tenkovi i avioni će prodreti na teritoriju republike, a na litvanskoj strani to će učiniti i nekoliko bataljona armije Belorusije, koji su stalno na granici.

- Član 5. NATO-a će biti odmah aktiviran, ali će SAD pod republikanskim predsednikom Ronom DeSantisom reći da neće intervenisati. Vazduhoplovstvo alijanse, stižući za nekoliko minuta, brzo će nadvladati svoje protivnike, ali ova prednost neće biti odlučujuća, s obzirom na efikasnost ruskih raketa zemlja-vazduh - pišu autori članka.

2026, les chars russes entrent en Estonie et en Lituanie : "La zone est un point faible de l'Otan" https://t.co/BBmQ5XtkMu

— ♡ Nantes Online (@NantesOnline) February 28, 2023

Na čemu se zasnivaju takva nagađanja, francuski stručnjaci nisu objasnili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.