RT: Rusija ima bolje oružje od NATO-a – Putin

Izvor: Vostok.rs, 03.Feb.2024, 00:48

RT: Rusija ima bolje oružje od NATO-a – Putin

 
Rusko moderno oružje efikasnije je od oružja koje koriste zemlje NATO-a, koje su pružile obimnu vojnu pomoć Ukrajini, tvrdi predsednik Vladimir Putin.
Govoreći na forumu „Sve za pobedu“ u Tuli kod Moskve, Putin je pohvalio ulogu koju odbrambena industrija zemlje igra u sukobu sa Ukrajinom i u nacionalnoj ekonomiji, jer obezbeđuje radna mesta za milione ljudi. Ruski lider je priznao da, iako je neka ruska vojna oprema projektovana i proizvedena u sumrak sovjetske ere često – ali ne uvek – inferiornija u nekim aspektima od NATO hardvera, to nije tačno za moderno rusko oružje. „Jasno je da je [ovo oružje] superiornije... Mislim i na rakete, i na oklopna vozila, na sve što se koristi na ratištu.“ On je dodao da bi vojska bila uspešna, trebalo bi da bude u stanju da brzo reaguje na razvoj događaja na bojnom polju, potiskujući artiljerijska i izviđačka sredstva protivnika. Vojska takođe treba da ima sopstvena sredstva koja bi trebalo da budu efikasnija, izjavio je Putin. „Ko to uradi brže, pobediće“, zaključio je on. Prošlog meseca, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da je proizvodnja vojne opreme i materijala značajno povećana. Proizvodnja artiljerijskih granata je višestruko povećana, dodao je on. U međuvremenu, Šojgu je u petak procenio gubitke Ukrajine u januaru na 23.000 pripadnika vojske. U decembru je rekao da su ukrajinske žrtve od početka sukoba sa Rusijom u februaru 2022. dostigle 383.000.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.