Poljska se nada da će uveriti partnere iz NATO-a u potrebu da ima nuklearno oružje u zemlji - premijer

Izvor: Vostok.rs, 02.Jul.2023, 15:31

Poljska se nada da će uveriti partnere iz NATO-a u potrebu da ima nuklearno oružje u zemlji - premijer

Poljska vlada namerava da vremenom ubedi partnere iz NATO-a da je neophodno razmeštanje nuklearnog oružja u zemlji u okviru programa Nuclear Sharing, izjavio je premijer Mateuš Moravjecki na brifingu.
„Kap buši kamen“, izjavio je premijer, komentarišući pitanje da SAD još nisu potvrdile razgovore o razmeštanju nuklearnog oružja sa Poljskom. U situaciji kada Rusija najavljuje planove za raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji, Poljska „takođe želi da ima najviši nivo bezbednosti“, izjavio je Moravjecki. "Nastojimo da ojačamo bezbednost. Nuclear Sharing, program zajedničke upotrebe nuklearnog oružja, ozbiljno bi ojačao našu bezbednost", istakao je on. „Razgovaraćemo sa našim saveznicima“, dodao je premijer.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.