Podgorica: Rusija preti i podriva NATO politiku otvorenih vrata

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Rusija preti i podriva NATO politiku otvorenih vrata

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković optužio je Rusiju i crnogorsku opoziciju da „vode opstrukcionu politiku“ u cilju sprječavanja ulaska Crne Gore u NATO.

On je kritikovao izjavu ministara odbrane Rusije Sergeja Šojgua da je stupanje Crne Gore u NATO potrebno kako bi se pojačala kontrola Alijanse na Balkanu i da je vojni potencijal Crne Gore ravan nuli.

„Ovakve izjave zvanične Moskve samo potkrepljuju činjenicu da Rusija nije spremna da prihvati realnost da je novi vijek donio nove prioritete, u skladu sa savremenim bezbjednosnim izazovima“, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima,  to što će Crna Gora uskoro postati 29. NATO članica, ne narušava se na bilo koji način teritorijalni integritet Ruske Federacije, „već se možda samo ugrožavaju ruske pretenzije uticaja na region, kao i njeni kapaciteti da prijeti, utiče i podriva NATO politiku otvorenih vrata“.

Bošković je osuo paljbu i na opozicione partije koje se protive ulasku u NATO.

„Sada, kad smo na korak do cilja, protivnici ulaska Crne Gore u NATO, uz snažnu podršku Rusije, vode otvorenu opstrukcionu kampanju, dezinformisanjem stanovništva Crne Gore i krivotvorenjem činjenica“, kazao je Bošković.

Podsjećamo, Bošković je, nakon zabrane da se oda pošta žrtvama NATO agresije u kasarnama u Danilovgradu i Podgorici, još jednim potezom krupnim slovima upisao svoje ime u vječnu knjigu bruke i sramote. Bošković je, naime, naredio da Vojska Crne Gore proslavlja 4. april – Dan NATO-a.

To mu je, po svemu sudeći, bilo malo, pa je poruči kako će „obilježavanje Dana NATO-a postati tradicija Crne Gore“.

„Obilježavanje 4. aprila, dana kada je osnovan NATO, postaće tradicija, kao što je to obilježavanje Dana Vojske Crne Gore. Riječ je o datumu koji će postati dio istorije budućnosti Crne Gore, jer svjedoči o tome da je naša zemlja po prvi put mislila o sebi, o svojoj budućnosti i bezbjednosti svojih građana“, kazao je ministar odbrane.

IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.