Izvor: RTS, 01.Jul.2021, 15:54

Osmanijeva Stoltenbergu: Opasnost od ruskog uticaja na Balkanu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg boravi u službenoj poseti Prištini. Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je da postoji "opasnost od ruskog uticaja na Balkanu" i navela da je za "regionalnu stabilnost veoma važno članstvo Kosova u NATO-u".
Vjosa Osmani rekla je Jensu Stoltenbergu da "Priština posvećeno radi na članstvu u NATO".

"Potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nam je podrška ove organizacije čak i sa članicama NATO-a koje ne priznaju Kosovo", izjavila je Osmanijeva.
Izrazila je uverenje da je budućnost Kosova u EU, NATO-u i OUN-u.
Osmanijeva se tokom sastanka, navode u saopštenju iz njenog kabineta, zahvalila na "odlučujućoj ulozi Severno-atlantskog saveza u slobodi Kosova, ali i na sadašnjem doprinosu mirnoj i sigurnoj sredini, preko trupa Kfora".
Takođe, Osmanijeva se zahvalila "na podršci Kfora u obuci KBS-a, koje sprovode proces prelaska u vojsku u skladu sa NATO standardima", navodeći "da će (KBS) biti dostojna da postane deo te organizacije". 
"NATO posvećen miru"Stoltenberg je posle posete misiji Kfora izjavio da je NATO posvećen miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i istakao značaj dijaloga između Beograda i Prištine.
"Sjajno je posetiti Kfor koji pokazuje posvećenost NATO miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Takođe sam se sastao sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem i razgovarao o razvoju događaja na Kosovu. Istakao sam značaj dijaloga između Prištine i Beograda", napisao je Stoltenberg na Tviteru.

Jens Stoletenberg je u jednodnevnoj poseti Prištini, u okviru koje je razgovarao i sa premijerom Aljbinom Kurtijem, ministrom Goranom Rakićem, a deo posete posvetiće i susretu sa predstavnicima Kfora i nekoliko lokalnih i međunarodnih medija.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef NATO u Prištini sa Kurtijem i Osmani

Izvor: Blic, 01.Jul.2021

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je danas u jednodnevnu posetu Prištini, gde se sastao sa predsednicom i premijerom privremenih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.