Odobrena upotreba “Apača“ u Libiji

Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobrena upotreba “Apača“ u Libiji

LONDON - Britanska vlada odobrila je upotrebu njenih jurišnih helikoptera u Libiji u okviru NATO operacija, izjavio je neimenovani izvor.

Premijer Dejvid Kameron i drugi ministri dali su dozvolu "u principu" da se helikopteri "Apač" stave NATO-u na raspolaganje, prenela je agencija Asošijeted pres.

Svaka konačna odluka o korišćenju helikoptera sada je stvar operativnih komandanata, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je u četvrtak taj izvor, želeći da ostane anoniman jer tek treba da bude dato zvanično saopštenje.

Ukoliko NATO odluči da koristi jurišne helikoptere, to bi značilo promenu strategije Alijanse, koja je do sada koristila borbene avione.
Pogledaj vesti o: NATO,   London

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.