Izvor: RTS, 24.Sep.2022, 15:03

Obeležen Dan osnivanja herojske 125. motorizovane brigade

U Kruševcu kraj spomen obeležja braniocima otadžbine obeležen je dan osnivanja herojske 125. motorizovane brigade, služeno opelo i odata počast stradalima tokom rata na prostoru Kosova i Metohije.
U kompleksu nekadašnje kasarne Rasina 98 jablanova od kojih svaki simbolično nosi ime jednog od poginulih boraca 125. motorizovane brigade na Košarama.

Vojnici i starešine koji su tokom NATO agresije 1999. branili granicu sa Albanijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pritom položili svoje živote, ostali su upamćeni kao heroji.
"I zato se mi okupljamo ovde baš kod spomenika da odamo njima još jednom ili svake godine tu počast, da se setimo njihovih junačkih dela, da odamo priznanje njihovim porodicama jer su dali ono najvrednije što su imali", rekao je general Dragan Živanović, ratni komandant 125. motorizovane brigade.
Pripadnike 125. motorizovane brigade veže mnogo toga, a sećanja na stradale saborce ne blede.
"Ne znam ni jednog našeg saborca da je to potisnuo potpuno. Uspomene su ostale, na žalost da kažem, ružne uspomene jer rat nikom nije doneo dobro, tako i nama. Kao što sam rekao izgubili smo mi dole mladost i zdravlje", kaže Dejan Ivanović, pripadnik 125. motorizovane brigade.
Članovi porodica, predstavnici Vojske i Udruženja boraca, poklonili su se senima poginulih, odali počast i položili vence i cveće na spomen obeležje.
Pogledaj vesti o: NATO,   Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.