OTKRIVEN RAZLOG! NATO nije odmah gađao vilu Slobodana Miloševića zbog OVE SLIKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2017, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVEN RAZLOG! NATO nije odmah gađao vilu Slobodana Miloševića zbog OVE SLIKE

Veto na bombardovanje velelepne vile stavljala je Holandija

Tokom agresije NATO gađanje rezidencije tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića u Užičkoj 15 na Dedinju odgođeno je zbog krajnje ekscentričnog razloga - slike ćuvenog holandskog slikara Rembranta.

NASLIKAO ČAK 35 SVOJIH PORTRETA

Ovo navodi bivši visoki funkcioner JUL Zoran Čičak, koji kaže da je veto na bombardovanje velelepne vile stavljala upravo Holandija, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je vojne saveznike sve do kasnih sati 21. aprila 1999. godine uveravala da se u kući nalazi Rembrantovo platno neprocenjive vrednosti.

- Radi se o platnu koje je Ante Topić Mimara doneo iz Nemačke posle 1945. godine tokom restitucije umetničkih dela i dao ga Titu. Holanđani su mislili da je reć o originalnom Rembrantu. Kasnije im je nemački general Klaus Nauman objasnio da je reč o kopiji - napisao je Čičak na Tviteru. NATO je 22. aprila 1999. godine oko 3.15 ujutro gađao rezidenciju u Užičkoj 15.

Predsednik Milošević i njegova porodica nisu se u trenutku napada nalazili u kući. Prva eksplozija odbacila je vojnika, stražara rezidencije, deset metara preko ograde.

Nekadašnji Zlatni salon Jovanke Broz, a potom Mire Marković, koji je bio ukrašen stilskim nameštajem, slikama, pozlaćenim umetninama i crnim klavirom, bio je potpuno uništen. Druga NATO bomba pogodila je Miloševićev kabinet, a između ostalog, uništena je i spavaća soba.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.