Izvor: Kurir, 23.Feb.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OČIJUKANJE S PUTINOM

Stiže nam baćuška. Dragi naš Vladimir Putin. Na dan pred godišnjicu NATO bombardovanja. Kasni jedno 12 godina, ali dobro, šta da se radi. Bolje ikad nego nikad. Jer, pomalo je Srbija već počela da se hladi od te euforične i malo čime (krupno-istorijski) potvrđene veze s bratskom Rusijom pa nije loše da se ta neuzvraćena ljubav opet malo podgreje. Makar i na gas.

I, već su krenule spekulacije šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nam to mili gost iz Moskve, na vrhuncu svoje slave, donosi. Gradiće, vele, po Srbiji puteve, železnicu, metro. Odmrznuti onaj 800 miliona dolara vredan ruski kredit. Odgovarati nas od NATO. Udariti kamen temeljac za Južni tok. A možda će i zapevati poneku našu. Bio nedavno u Beogradu i hor ruske armije Aleksandrov. Naučili su ga sigurno Bregin „Kalašnjikov“.

A šta god da nam Putin donese, znam da će odmah biti dočekano na zub. Dežurnih antirusa nikad nam nije manjkalo. I neće pomoći ni to što je Boris sklonio antiprotivnog Mlađu u zapećak. Vrištaće iz sveg glasa Čede bede kako nam taj ruski spoljnopolitički stub i nije stub, već trulo veslo s kojim nećemo daleko da otplovimo.

Ali, ko ih šiša. Ako smo pametni, dočekajmo Putina raširenih ruku i s osmehom.

Iskreno. Bez foliranja. Kamo sreće da smo fotku tog zagrljaja poslali u svet davno. I s vremena na vreme je slali iznova. Da l’ iz Moskve, da l’ iz Beograda. S tim zagrljajem, uveren sam, bili bismo daleko poželjnija udavača za nadmene Evropljane. Koji nam se neće smilovati dok im ne udarimo jaku čežnju. Upravo očijukanjem s Putinom.

Naravno, nisu ni u Briselu sisali ono Čedino veslo. I neće ih uzbuditi previše ako ta srpsko-ruska ljubav, kao i do sada, ostane jednostrana. Ili, pak, na nivou flerta. Potrebno je, dakle, da i Putin pokaže neku emociju više. A mogao bi i da otvori novčanik. Da stvarno u Srbiju dotera svoje milijardere. Upravo njihovi dolari mogli bi da budu dokaz ljubavi, koja bi mogla da zasvrbi Evropu. Najpre po levoj ruci (kažu da je to znak za davanje), ako je ikako moguće.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.