Novi pokušaj oživljanja dijaloga NATO-Rusija

Izvor: EurActiv Srbija, 07.Jul.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pokušaj oživljanja dijaloga NATO-Rusija

NATO i Rusija pokušaće još jednom da obnove dijalog 13. jula u Briselu, četiri dana posle samita Alijanse u Varšavi, izjavio je 6. jula generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg. Glavna tema samita NATO biće jačanje vojnog prisustva Alijanse u istočnoj Evropi, što je vrlo osetljivo pitanje za Moskvu. Nemačka kancelarka >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << je rekla 7. jula da je to neophodno jer je Alijansa izgubila poverenje u Rusiju zbog ponašanja u ukrajinskoj krizi, ali je, kao i generalni sekretar NATO, istakla potrebu dijaloga sa Moskvom bez koje, kako je dodala, nema trajne bezbednosti u Evropi.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Vojni samit

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Merkelova: Rusija ključ evropske bezbednosti

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016

Evropska bezbednost može se osigurati samo sa Rusijom, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel pred poslanicima Bundestaga uoči samita NATO-a u Varšavi. Merkelova je istakla i da je nagomilavanje NATO trupa u blizini ruskih granica "odbrambene prirode.". . "Postoji dogovor među našim partnerima...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.