Nema povratka normalnom dijalogu sa NATO dok ne revidira politiku ograničavanja Moskve

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema povratka normalnom dijalogu sa NATO dok ne revidira politiku ograničavanja Moskve

Povratka na normalan dijalog sa Severnoatlantskom alijansom neće biti dok NATO ne revidira politiku ograničavanja Moskve, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško.

„U poslednje vreme, jedan broj zemalja NATO-a je preko svojih predstavnika na prilično visokom nivou izjavljivao da odsustvo dijaloga između Rusije i NATO-a nije normalno, sa tačke gledišta bezbednosti Evrope“, podsetio je stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruško.

„Mi nikad nismo odbijali održavanje Saveta, poslednja sednica je održana u maju 2014. godine“, nastavio je visoki diplomata.

„Međutim, nikakvog normalnog dijaloga sa NATO-om ne može biti dok Alijansa ne revidira politiku ograničavanja Rusije i ne prestane da naduvava mit o vojnoj pretnji od strane Rusije“, naglasio je on.

Gruško je potvrdio održavanje Saveta Rusija—NATO u naredne dve nedelje. U ovom trenutku se završava rad na dnevnom redu, gde će biti zastupljene teme evropske bezbednosti, krize u Ukrajini i vojne aktivnosti NATO-a.

U petak je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saopštio da će u naredne dve nedelje biti održana sednica Saveta Rusija—NATO.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.