„Nadamo se da će u Nemačkoj biti razumnih lidera koji mogu da spreče svog ministra odbrane od nepromišljene želje da testira pouzdanost naših oružanih snaga“

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2021, 08:40

„Nadamo se da će u Nemačkoj biti razumnih lidera koji mogu da spreče svog ministra odbrane od nepromišljene želje da testira pouzdanost naših oružanih snaga“

Rusija se nada da u će se u Nemačkoj naći razumni lideri koji mogu sprečiti ministra odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer od testiranja Oružanih snaga RF, navodi se u komentaru portparola Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove. „Uoči sastanka NATO-a, nemački ministar odbrane A. Kramp-Karenbauer pokazala je nezainteresovanost za ozbiljan dijalog sa Moskvom o deeskalaciji. Ona je istakla da NATO mora da pokaže spremnost da upotrebi svoje oružane snage protiv Rusije. Nadamo se da će se u Nemačkoj naći razumni lideri koji mogu da spreče svog ministra odbrane od nepromišljene želje da testira pouzdanost naših oružanih snaga“, rekla je Zaharova, prenosi TASS.
Kako je istakla Zaharova, sastanak Saveta NATO-a još jednom je potvrdio da je „cela ogromna NATO mašinerija i dalje, 70 godina kasnije, usmerena isključivo na obuzdavanje Rusije“. „Pošto nije uspela da okonča svoju eru `velikih operacija`, alijansa ponovo, kao i tokom Hladnog rata, izoštrava svoje potencijale za suočavanje sa `neprijateljem na istoku`. U evroatlantskom regionu, odlučili su zbog toga da ažuriraju planove za odbranu alijanse na `istočnom krilu`. Nameravaju da prošire patroliranje vazdušnim prostorom iznad Baltika, Crnog mora i da povećaju mobilnost oružanih snaga", dodala je Zaharova. Podsetimo, Kramp-Karenbauer je prošle nedelje rekla  da bi nuklearno oružje moglo biti raspoređeno u baltičkim zemaljama koje graniče sa Rusijom. Prema njenim rečima, „moramo veoma jasno da stavimo do znanja Rusiji da smo spremni da primenimo i takve mere, kako bi to imalo rani efekat odvraćanja“. Potom se oglasio i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu: „U pozadini poziva na vojno `obuzdavanje` Rusije, NATO dosljedno gomila snage ka našim granicama. Nemački ministar odbrane bi morao dobro da zna kako se to već završilo po Nemačku i Evropu“, rekao je Šojgu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.