Izvor: Blic, 09.Apr.2024, 10:27

Na današnji dan pre 25 godina počela je bitka na Košarama

Na današnji dan pre 25 godina počela je bitka na Košarama, jedna od najtežih u novijoj istoriji, kada su pripadnici terorističke OVK uz pomoć NATO avijacije i albanske vojske nameravali da zauzmu karaulu Košare, a potom naprave koridor za kopnenu invaziju iz pravca Albanije. Napad je pokrenut u tri pravca prema vrhu Rase Košares, ka karauli Košare i prema vrhu Maje Glave. Bitka je trajala sve do potpisivanja Kumanovskog sporazuma i povlačenja Vojske Jugoslavije sa Kosova i Metohije, odnosno 10. juna 1999. godine.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KOŠARE SVIH NAS - 25 godina od napada na karaulu Košare

Izvor: JuznaSrbija.info, 09.Apr.2024

Na današnji dan 1999. na karaulu Košare krenule su jedinice OVK, u sadejstvu sa vojskom Republike Albanije i dobrom podrškom NATO avijacije sa ciljem ostvarivanja kopnene invazije na Kosovo i Metohiju i presecanja komunikacija između jedinica Vojske Jugoslavije u Prizrenu i Đakovici...Na prvoj liniji...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.