NOVI VUHAN I MILANO: U dva evropska grada se UDVOSTRUČUJE STOPA SMRTNOSTI na svaka dva sata (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI VUHAN I MILANO: U dva evropska grada se UDVOSTRUČUJE STOPA SMRTNOSTI na svaka dva sata (FOTO/VIDEO)

Oružane snage zatražile humanitarnu pomoć NATO.

Madrid i London suočavaju se sa težim razmerama epidemije korona virusa od Lombardije u Italiji, a stopa smrtnosti u ova dva grada udvostručuje se svaka dva dana. Međutim, Njujork bi mogao sve da ih nadmaši u crnoj statistici.

Lombardija u Italiji zamenila je Vuhan u Kini kao najteže pogođeni regija na svetu sa ukupno 6.820 preminulih, ali ako je verovati analizi stope smrtnosti, London i Madrid bi mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da postanu sledeća najveća žarišta.

❗️For all attendees to previous @myESMO Annual Congresses held in Madrid and for the ones to come. You know how @feriademadrid venue is.

👉 This is how it looks like now.

❇️ +5K beds & ICU to attend #COVIDー19 patients. Hundreds of doctors, nurses and volunteers.#StayAtHome pic.twitter.com/lexGkwDEfO

— Dr. Antonio Calles #QuédateEnCasa (@Tony_Calles) March 22, 2020

Nova analiza broja smrtnih slučajeva pokazuje da on u nekim gradovima brzo prevazilazi prosečne vrednosti čak i za cele države u kojima se nalaze.

U Londonu se broj preminulih od korona virusa udvostručuje svaka dva sata, što je za dan brže nego u ostatku Velike Britanije.

U Velikoj Britaniji je tokom noći sa utorka na sredu preminulo 87 pacijenata, od čega 21 u Londonu. Broj smrtnih slučajeva u zemlji porastao je gotovo šest puta za nedelju dana.

U Španiji su oružane snage zatražile humanitarnu pomoć NATO-a nakon što je broj preminulih u zemlji premašio 3.000, a broj zaraženih 40.000. Španija je druga zemlja nakon Italije koja je prestigla Kinu po broju žrtava, a najteže je pogođen Madrid sa 12.352 zaraženih, nešto manje od trećine ukupnog broja, i 1.535 preminulih.

Izvan Evrope, u Americi, broj umrlih raste nešto sporije nego u drugim zemljama, ali je "kriva smrtnosti" u Njujorku mnogo strmija nego u ostatku zemlje i uskoro bi mogla da prestigne Madrid.

Više od 12.000 ljudi je pozitivno testirano u gradu, a 125 je umrlo. Karantin na nivou cele savezne države stupilo je na snagu u nedelju uveče.

Unconfirmed, friends sent from #NewYork #coronavirus is crippling the hospitals. Be careful and stay inside. pic.twitter.com/lHe3weHxf9

— Bart Simpson (@pkugaoqin) March 23, 2020

Prošle nedelje su SAD već izveštavale o više novih svakodnevnih slučajeva korona virusa nego Кina na vrhuncu epidemije.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je u utorak na eskalaciju epidemije u SAD i da bi one uskoro mogle da postanu epicentar pandemije.

Brooklyn Bridge without a single tourist or New Yorker in sight. It’s unreal. #NewYork pic.twitter.com/fe3bQDmtcS

— Jack 🇺🇸 (@Generation_Zee_) March 21, 2020

Pentagon pretpostavlja da će epidemija u SAD trajati najmanje nekoliko meseci i da će se situacija normalizovati tek u julu.

Guverner Njujorka Endrju Kuomo kaže da se broj zaraženih u saveznoj državi duplira svaka tri dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.