NEOČEKIVANI OBRT - ODUSTALI OD VIŠEGODIŠNJE POLITIKE: Stigla podrška za ulazak ove zemlje u NATO

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2022, 18:55

NEOČEKIVANI OBRT - ODUSTALI OD VIŠEGODIŠNJE POLITIKE: Stigla podrška za ulazak ove zemlje u NATO

Protivili su se članstvu u Alijansi

Vladajuća Švedska socijaldemokratska stranka podržala je danas ulazak te zemlje u NATO, čime je omogućeno formiranje parlamentarne većine u korist podnošenja zahteva za članstvo u Alijansi.

Partijski odbor je na sastanku 15. maja 2022. odlučio da će stranka raditi na podnošenju zahteva Švedske za članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO, navele su socijaldemokrate u saopštenju.

Socijaldemokrate su takođe rekle da se protive postavljanju nuklearnog oružja i stalnih vojnih baza NATO u Švedskoj. S obzirom na to da je Finska već spremna da preda zahtev za članstvo, premijerka Švedske Magdalena Anderson sada je "skoro sigurna da će za nekoliko dana podneti zvaničnu prijavu", prenosi Rojters.

Davanjem podrške članstvu u NATO, švedske socijaldemokrate su odustale od višegodišnje politike protivljenja članstvu u Alijansi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Švedska vladajuća stranka podržala članstvo zemlje u NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2022

Švedska vladajuća Socijaldemokratska stranka odlučila je da podrži članstvo te zemlje u NATO.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.