NATO zvaničnica: Pobeda Vučića dobra za stabilnost Srbije i regiona

Izvor: Blic, 10.Apr.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO zvaničnica: Pobeda Vučića dobra za stabilnost Srbije i regiona

Visoka američka zvaničnica u NATO Mišel Hauard ocenila je da bi ubedljiva pobeda premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima mogla da pomogne stabilizovanju Srbije.

U intervjuu za Rojters, admiralka Hauard je izrazila i nadu da će se nakon izbora smiriti "izrežirane provokacije" kakvih je proteklih meseci bilo između Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Srbije.

- Sada kada su gotovi izbori, možda će se nacionalni lideri ponovno usredsrediti na sopstvene zemlje i upravljanje. Tome se nadam –  rekla je Hauard Rojtersu u subotu uveče u Kelnu.

U intervjuu objavljenom na javnom sajtu Rojtersa, Hauard je rekla da region i dalje zabrinjava američku vojsku i NATO koji još imaju 4.500 vojnika na Kosovu i dodala da se Vučić kandidovao za predsednika uz obećanje da će zemlju voditi ka članstvu u Evropskoj uniji, za šta je potrebno da se pokaže i ekonomska stabilnost.

- Ako je ozbiljan, mislim da je od pomoći... za uspostavljanje stabilnosti i bezbednosti u Srbiji - rekla je ona.

Hauard je rekla i da je zaprepašćena koliko su odnosi Srbije i albanskih vlasti na Kosovu napeti gotovo dve decenije posle rata.

- Kad god razgovaram sa nekim iz tog regiona, oni me podsete koliko su rane duboke. To je veoma kompleksno okruženje - dodala je američka zvaničnica u NATO.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.