NATO priprema talas terorističkih napada u Evropi

Izvor: KMnovine.com, 05.Jan.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO priprema talas terorističkih napada u Evropi

Nekoliko izvora, koji se nalaze u različitim zemljama, navode da NATO priprema napade u zemljama Evropske unije.


   
NATO - rasadnik terorizma    



Kasnih šezdesetih do osamdesetih, NATO-ove tajne službe su sprovodile "strategiju napetosti". Reč je o organizovanju krvavih napada, koji se pripisuju ekstremistima, kako bi se stvorila atmosfera straha i sprečilo formiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << nacionalnih saveza, uključujući komuniste. Istovremeno, NATO (navodno branilac "demokratije") organizovao je državne udare ili pokušaj udara u Grčkoj, Italiji i Portugalu.

Tajne službe NATO-a osnovale su Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo preko Kancelarije za političku koordinaciju CIA-e. Izveštavali su samo za Vašington i Berlin, a ne za druge članice Atlantskog saveza. Te službe cy zvane  ''stay-behind'', jer su mogle da deluju u slučaju okupacije od strane SSSR-a i da uključe najbolje stručnjake u antikomunističkoj borbi nacističkog Rajha.


Anglosaksonici cy clične službe pravili širom sveta, bilo kao savetnici pri proameričkim vladama, bilo tajno u SSSR-u i pridruženim državama. Oni su koordinirani kroz Svetsku antikomunističku ligu. Godine 1975. tri američke komisije otkrile su ovu praksu - crkvena komisija u Senatu, Pajk u Šembru i Rokfeleri  u Beloj kući. Godine 1977. predsednik Džimi Karter imenovao je admirala Stensfilda Tarnera za šefa CIA-e sa ciljem da očisti tajnu službu. Predsednik italijanskog saveta Đulio Andreoti,  je 1990. godine otkrio postojanje ogranka tajne službe NATO-a u Italiji, Gladija. Usledile su ogromne čistke i parlamentarne istražne komisije u Nemačkoj, Belgiji i Italiji. Ceo sistem ce razrušio.

Međutim, godinama kasnije, pronašli smo ubedljive dokaze o odgovornosti NATO-a u napadima u Madridu 11. marta 2004. i Londonu 7. jula 2005. godine.
U tom kontekstu, u Francuskoj je na železničkoj stanici Lion y Parizy 23. decembra 2018. godine uhapšen mobilni žandar i bivši legionar, dok je prevozio eksploziv. Nakon 96 sati u pritvoru, podignuta je optužnica.


Prevod sa francuskog
Dr med Jasmina Vučić-Peev






KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

 Izvor: Voltaire.net    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.