NATO i Kfor podržali Tadića

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO i Kfor podržali Tadića

Brisel -- NATO i Kfor su u Briselu pozdravili poziv Borisa Tadića za uklanjanje barikada na severu Kosova, što "mora biti propraćeno konkretnim potezima".

NATO i Kfor, koji su u Briselu razmatrali situaciju na severu Kosova, izrazili su duboku zabrinutost zbog nedavnih događaja u toj oblasti, istakavši da je upotreba nasilja protiv Kfora neprihvatljiva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Oni su pozvali sve strane da se uzdrže od nasilja i da u potpunosti sarađuju sa svim međunarodnim akterima na terenu da bi se "bez odlaganja" obezbedila sloboda kretanja.

NATO i Kfor su pozvali Beograd i Prištinu da nastave "konstruktivno učešće" u dijalogu pod pokroviteljstvom EU. Oni su izrazili punu podršku komandi Kfora koja, kako su naveli, "nastavlja da postupa pažljivo, odlučno i nepristrasno da bi doprineo održavanju slobode kretanja i obezbeđivanju sigurnosti za sve ljude na Kosovu, u skladu sa mandatom UN".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.