NATO bombama veštački stvoreno Kosovo nestabilno - ostaje i antisrpski nacionalizam

Izvor: B92, 16.Feb.2021, 00:15

"NATO bombama veštački stvoreno Kosovo nestabilno - ostaje i antisrpski nacionalizam"

NATO bombama veštački stvoreno Kosovo ostaje i dalje politički nestabilno, a pobednik na izborima Aljbin Kurti ne traži približavanje sa Srbijom.

Ocenjuje poslanica stranke „Levica“ (Die Linke) u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić koja dodaje da Kurti koristi nacionalistička osećanja,

Nastić je, na svom fejsbuk nalogu, podsetila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su parlamentani izbori održani u nedelju bili peti u proteklih samo 12 godina.

„Ovim regionom vladala je klika korumpiranih ratnih zločinaca. Tamo je aktuelna nezaposlenost mladih 54 odsto. Zato je razumljivo da je Kurti pobudio nadu pre svega kod mladih ljudi, jer on nije deo te stare elite moći. Međutim, ni njegova politička struja, nažalost, ne traži približavanje Srbiji, već koristi i dalje nacionalistička osećanja“, istakla je ona.

Nastić je kazala da pozdravlja to što se bivšeg predsedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju i drugim vođama OVK konačno sudi pred Haškim tribunalom i dodaje da moraju slediti i dalji koraci.

„Bilo bi poželjno da se najpre sve mafijaške mreze starih pripadnika OVK rasformiraju i privredu licu pravde“; dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poslanica Bundestaga: Na Kosovu ostaje antisrpski nacionalizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2021

NATO bombama veštački stvoreno Kosovo ostaje i dalje politički nestabilno, a pobednik na izborima Aljbin Kurti ne traži približavanje sa Srbijom, već koristi nacionalistička osećanja, ocenjuje poslanica stranke „Levica“ (Die Linke) u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić...Nastić je, na svom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.