NATO ŠALJE TRUPE NA JUG SRBIJE! Spremaju nove snage za Kosovo koje će biti u stanju visoke pripravnosti, ZADATAK JE JASAN?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 18:22

NATO ŠALJE TRUPE NA JUG SRBIJE! Spremaju nove snage za Kosovo koje će biti u stanju visoke pripravnosti, ZADATAK JE JASAN?!

Zapovednik komande združenih snaga NATO u Napulju posetio Kosovo i Metohiju

Zapovednik komande združenih snaga NATO u Napulju admiral Stjuart B. Munš posetio je danas Kosovo i Metohiju i uputio poziv svim stranama da se "uzdrže od daljih neodgovornih odluka i postupaka i umesto toga pregovoraju", preneli su lokalni mediji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Admiral Munš se sastao sa komandantom snaga NATO na Kosovu (KFOR) kako bi razgovarao o budućim planovima i operacijama u skladu sa mandatom KFOR-a i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine.

U saopštenju KFOR-a objavljenom na Tviteru, navodi se da su vođeni razgovori o slanju dodatnih 700 vojnika iz rezervnog bataljona radi normalizacije situacije i unapredjenja bezbednosti na KiM, kao i o mogućem raspoređivanju još jednog rezervnog bataljona koji bi bio u stanju visoke pripravnosti u slučaju potrebe za dodatnim trupama.

Američki admiral se susreo sa vojnicima KFOR-a iz Mađarske i Italije koji su povređeni na dužnosti tokom protesta održanog u ponedeljak u Zvečanu i pohvalio njihovo angažovanje. Munš se takođe sastao sa ambasadorima Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država kako bi se sa njima konsultovao o povratku dijaloga i prekidu nasilja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komandant združenih snaga NATO u Napulju posetio KiM: Poziv svim stranama da se uzdrže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2023

Zapovednik komande združenih snaga NATO u Napulju admiral Stjuart B. Munš posetio je danas Kosovo i Metohiju i uputio poziv svim stranama da se "uzdrže od daljih neodgovornih odluka i postupaka i umesto toga pregovoraju", preneli su lokalni mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NATO šalje trupe; Stoltenberg poručio Beogradu i Prištini: Preduzećemo sve...

Izvor: B92, 01.Jun.2023, 08:45

Oslo -- Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio danas u Oslu da je nasilje protiv mirovnih snaga Kfor na Kosovu i Metohiji "potpuno neprihvatljivo"...On je ranije izjavio da će NATO poslati dodatnih 700 vojnika na Kosovo i Metohiju, a da će još jedan bataljon biti stavljen u stanje visoke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.