NATO: Ruska vojska je opasnost

Izvor: B92, 21.Feb.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Ruska vojska je opasnost

NATO upozorava da ruska vojska predstavlja opasnost za NATO i da je raspoređena u istočnoj Ukrajini, iako to Moskva poriče.

Zamenik komandanta zajedničke komande za Evropu NATO general pukovnik Edrijen Bredšo je naveo da se može pretpostaviti da Rusija može da pokrene velike konvencionalne snage koje je pokazala, u vrlo kratkom roku, a koji bi u budućnosti, mogle biti iskorišćene ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za zastrašivanje, već i za potencijalno zauzimanje teritorije NATO.

U govoru na Kraljevskom institutu za odbranu i bezbednosne studije (RUSI) u Londonu, Bredšo je naveo da će NATO početi da formira udružene vojne jedinice u svakoj od istočnih država, koje bi bile podrška Alijansi tokom "stalnog takmičenja sa Rusijom".

Te jedinice će takođe olakšati raspoređivanje NATO snaga, po potrebi i pomagati održavanju "multinacionalnog NATO prisustva" u istočnim državama, dodaje ruska agencija Sputnik.

Tokom poslednjih nekoliko meseci, NATO je pojačao svoje vojno prisustvo u baltičkim zemljama zbog krize u istočnoj Ukrajini, a Alijansa tvrdi da je taj potez bio neophodan kako bi se osigurala bezbednost njenih članica.

AFP dodaje da NATO uspostavlja šest komandnih centara u istočnoj Evropi uz formiranje udarne jedinice od 5.000 vojnika koji bi mogle biti raspoređena u kratkom roku da se suprotstavi agresivnim akcijama Rusije.
Pogledaj vesti o: NATO,   London,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bredšo ukazao na opasnost od ruskih snaga

Izvor: Press, 21.Feb.2015

Zamenik komandanta zajedničke komande za Evropu NATO general pukovnik Edrijen Bredšo rekao je da su ruske snage raspoređene u istočnoj Ukrajini, uprkos poricanju Moskve i ukazao na opasnosti za NATO od trenutnog stanja na terenu. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.