NATO: Rusija da povuče nagomilane snage sa granice

Izvor: NTV.rs, 18.Nov.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Rusija da povuče nagomilane snage sa granice

BRISEL – Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je danas izjavio da Rusija nagomilava značajne vojne snage u Ukrajini i na ruskoj strani granice sa tom zemljom i pozvao zvaničnu Moskvu da povuče svoje vojnike.
Pored vojnika, Rusija na ta područja šalje i sofisticiranu vojnu opremu, uključujući sisteme za vazdušnu odbranu, rekao je Stoltenberg uoči današnjeg sastanka ministara odbrane članica Evropske unije u Briselu, a preneo Rojters.
„Reč >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << je o veoma značajnom nagomilavanju vojnih snaga i opreme, pa mi pozivamo Rusiju da povuče svoje snage i da doprinese primeni mirovnog sporazuma u Ukrajini“, rekao je čelnik Severnoatlantske alijanse, misleći na sporazum o prekidu vatre, koji su 5. septembra u Minsku dogovorili predstavnici Rusije, Ukrajine i proruskih snaga sa istoka Ukrajine.
Stotenberg je dodao da bi Moskva mogla da bude deo mirnog rešenja konflikta na istoku Ukrajine, a nasuprot tome, može i da nastavi da ide putem izolacije.
Tanjug 18.11.2014 11:59
Pogledaj vesti o: NATO,   Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

NATO: Rusija da povuče nagomilane snage sa granice

Izvor: BKTV News, 18.Nov.2014

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je danas izjavio da Rusija nagomilava značajne vojne snage u Ukrajini i na ruskoj strani granice sa tom zemljom i pozvao zvaničnu Moskvu da povuče svoje vojnike.. . Pored vojnika, Rusija na ta područja šalje i sofisticiranu vojnu opremu, uključujući sisteme...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.