NATO: Kosovske vlasti odlučuju o vojsci

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2018, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Kosovske vlasti odlučuju o vojsci

Pozicija NATO je jasna - transformacija bezbednosnih snaga Kosova u vojsku je pitanje o kojem treba da odluče kosovske vlasti, piše list Danas pozivajući se na nezvanične izvore u NATO.

Zvaničnik NATO koji je želeo da ostane anoniman rekao je da NATO podržava razvoj bezbednosnih snaga Kosova u okviru svog aktuelnog mandata, uz ocenu da su to "profesionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << snage i izvor regionalne stabilnosti".

Izvor Danasa ukazuje kako je "važno reći da prilikom pokretanja bilo kakvih inicijativa u vezi sa mandatom bezebdnosnih snaga Kosova trena u potpunosti konsultovati sve zajednice na Kosovu, kao i NATO saveznike".

NATO ostaje posvećen bezbednosti i stabilnosti Kosova, prisustvom Kfora, operacije koje najduže sprovodimo, navodi izvor Danasa iz sedišta Alijanse.

Danas podseća da je RTS pre dva dana objavio da je Priština pokrenula "plan B" za formiranje vojske Kosova "zaobilazeći protivljenje srpskih poslanika i obavezu ustavnih promena".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO za Danas: Odluka je na kosovskim vlastima

Izvor: Danas, 17.Okt.2018

Pozicija NATO-a je jasna: transformacija Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku jeste pitanje o kojem treba da odluče kosovske vlasti. Članak NATO za Danas: Odluka je na kosovskim vlastima se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.