Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2018, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: O mandatu Bezbednosnih snaga konsultovati sve zajednice na Kosovu

Važno je reći da prilikom pokretanja bilo kakvih inicijativa u vezi sa mandatom Bezbednosnih snaga Kosova treba u potpunosti konsultovati sve zajednice na Kosovu, kao i sve NATO saveznike, izjavio je za Danas zvaničnik NATO iz Brisela koji je želeo da ostane anoniman.

Taj zvaničnik je rekao da NATO podržava razvoj Bezbednosnih snaga Kosova u okviru svog aktuelnog mandata i da su Bezbednosne snage Kosova profesionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << snage i izvor regionalne stabilnosti.

Zvaničnik NATO to je rekao odgovarajući na pitanje kako Alijansa gleda na najave o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku, koje ovih dana učestalo stižu iz Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo neće dobiti podršku NATO za formiranje vojske?

Izvor: B92, 17.Okt.2018

Beograd -- Za svaku inicijativu u vezi s mandatom Bezbednosnih snaga Kosova treba konsultovati sve zajednice na Kosovu, kao i sve NATO saveznike, kaže NATO zvaničnik...Taj zvanničnik koji je želeo da istane anoniman rekao je za list "Danas" da NATO podržava razvoj Bezbednosnih snaga Kosova u okviru...

Nastavak na B92...

"NATO će razmotriti nivo obaveza na Kosovu, nakon tansformacije Kosovskih bezbednosnih snaga"

Izvor: Blic, 17.Okt.2018

Neimenovani zvaničnik NATO izjavio je za Dojče vele na albanskom jeziku da će "Severnoatlantski savet razmotriti nivo obaveza na Kosovu", ako prištinske institucije odluče o promeni mandata i strukturi Kosovskih bezbednosnih snaga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.