NATO: Izbori u Donbasu podrivaju mirovni proces

Izvor: Vostok.rs, 12.Nov.2018, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Izbori u Donbasu podrivaju mirovni proces

NATO smatra da izbori u Donbasu podrivaju mirovni proces i ne priznaje rezultate izbora, navodi se u saopštenju Alijanse.
"NATO ne priznaje izbore održane 11. novembra u samoproglašenim i nepriznatim narodnim republikama Luganska i Donjecka. Oni su u suprotnosti sa slovom i duhom sporazuma iz Minska i podrivaju napore za mirno rešenje sukoba", navodi se u izveštaju. NATO je takođe pozvao strane da u potpunosti sprovedu sporazume iz Minska, te izrazio podršku naporima "Normadijskog formata" i trostrane kontakt grupe. Ranije su u Evropskoj Uniji takođe saopštili o nepriznavanju rezultata izbora. Juče su u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici održani izbori za predsednike i poslanike u parlamentima. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.