Milanović priznao zašto je Hrvatska ušla u NATO

Izvor: B92, 22.Mar.2022, 16:41

Milanović priznao zašto je Hrvatska ušla u NATO

Predsednik Hvatske Zoran Milanović rekao je da, ako se Ukrajini daje status kandidata EU, taj status je Bosna i Hercegovina odavno zaslužila.

"Ako Brisel ne razume dovoljno situaciju, onda to diplomatija treba da objasni", rekao je on novinarima.

Milanović je rekao da Hrvatska ne priprema agresiju, kao ni komanda BiH.

"A bogami >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni Srbija, ili Rusija, jer ne može. Hrvatski interes je ravnopravnost naroda, to je jako važno za mir", dodao je.

"Rusija je mračna i hladna država"

Milanović je rekao da NATO nikad nije doživeo traumu da bi se govorilo o smrti.

"Ali, ima problema. Nikad NATO nije imao moždanu smrt. Spomenuli ste dron, to nisu ni Mađari uspeli da identifikuju. To NATO ne može da uradi, to nije posao NATO-a. Osim ako ne uđemo u svetski sukob i aktivira se član 5. Onda NATO preuzima vaše nebo, a to može samo SAD, ne mogu ni Englezi", rekao je.

"SAD garantuje sigurnost u NATO-u. Mi smo tamo ušli samo zbog Amerikanaca", dodao je.

"Ova vozila, helikopteri su američki poklon. O NATO-u sve racionalno. Postoje sposobnosti koje imaju samo Amerikanci. Kad vidim da Rusija eksperimentiše s novim hipersoničnim oružjem, ne osećam se dobro. Želim da to moj zaštitinik ima, ne znam zašto nema", rekao je.

"Rusija je hladna i mračna država, ne možemo je meriti našim merilima, drukčiji su", rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović priznao zašto je Hrvatska ušla u NATO

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2022

​Predsjednik Hvatske Zoran Milanović rekao je da ako se Ukrajini daje status kandidata EU, taj status je Bosna i Hercegovina odavno zaslužila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.