Mediji: NATO sprema Prolećnu oluju u Estoniji kako bi poslao signal Moskvi

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 15:24

Mediji: NATO sprema "Prolećnu oluju" u Estoniji kako bi poslao signal Moskvi

NATO će u Estoniji održati vojne vežbe "Prolećna oluja" kako bi pokazao snagu i poslao signal Moskvi, piše list "Forin polisi".

"Manevri u kojima će učestvovati 14.000 vojnika iz 11 zemalja treba da pokažu snagu bloka. Oni bi trebalo da testiraju snagu savezničkih trupa", navodi se u članku.

Kako se dodaje, nakon ukrajinskog sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO je učinio mnogo kako bi „stresao prašinu i vratio se pređašnjem radu na kolektivnoj odbrani u stilu hladnog rata“.

Međutim, ističe se da to nije bilo dovoljno da se „smire nervozni živci“ istočnih članica Alijanse.

Predsednik Rusije Vladimir Putin više puta je govorio da je Moskva 30 godina pokušavala da se dogovori sa NATO o principima bezbednosti u Evropi, ali da se suočavala ili na sa ciničnim prevarama i lažima ili pokušajima ucene i pritiska, dok se NATO istovremeno širio i približavao ruskim granicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.