Marokanski vojnici završili misiju na Kosovu

Izvor: Blic, 19.Jan.2014, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marokanski vojnici završili misiju na Kosovu

Marokanski kontigent Kfora danas je zavišio misiju na Kosovu, a tim povodom u Novom Selu nedaleko od Vučitrna održana je oproštajna ceremonija na kojoj je komandat Kfora Salvatore Farinau uručio medalje desetorici najistaknutijih vojnika.

Tokom 14 godina, na Kosovu, više od 11.000 vojnika iz Maroka služilo je u operaciji Kfora čiji je cilj bio da osigura bezbedno okruženje za stanovnišstvo svih etničkih verskih grupa, navodi se u saopštenju Kfora.

Farina je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odlikovao desetoricu marokanskih vojnika medaljom NATO-Kfor za mirovne misije i pohvalio ih za njihovu visoku profesionalnost. Maroko je bio prisutan u Kforu od početka misije 1999. godine.

Marokanski kontingent, sastavljen od 173 vojnika, pripadao je Multinacionalnoj borbenoj grupi Istok i imao je blisko partnerstvo s francuskim kontingentom.

"Marokanski doprinos KFOR-u je uspesna priča, marokanski kontigent je doprineo da se donese mir i stabilnost u region Balkana, podržavaju dijalog, promovišu napredak za sve ljude na Kosovu", navodi se u saopštenju Kfora.

Ceremoniji u Kampu Latr d Tasinji na obelezavanju povlačenja marokanskog kontingenta s Kosova prisustvovali su, između otalih, i šef UNMIK-a Farid Zarid.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.